Meer en Duin 9 | 0252 422966 | info@zwemcollegelisse.nl

Het zwemonderwijs

Wij als Zwemcollege Lisse vinden het belangrijk dat ieder kind op jonge leeftijd goed leert zwemmen. In de eerste plaats vanwege hun eigen veiligheid, maar zeer zeker ook vanwege de vitale bijdrage die het levert aan de ontwikkeling van het jonge lichaam. Hiernaast is op jonge leeftijd goed leren zwemmen een vereiste voor een leven lang zwemplezier.

De wijze waarop wij het zwemonderwijs aanbieden, is afhankelijk van het karakter van uw kind. Een 'standaardaanpak' kennen wij niet, geen enkel kind is immers 'standaard'. Het onderwijs vindt dan ook plaats in kleine groepjes (max vijf leerlingen) of eventueel op individuele basis.

Plezier van uw kind

Door deze individuele aanpak zal het plezier van uw kind in het zwemmen behouden blijven en kan het zwemmen op een betere en vooral leukere manier worden aangeleerd (denk aan de wijze waarop u zelf zwemles heeft gehad). Hiernaast leent het zich perfect voor kinderen die om wat voor reden dan ook moeite hebben met het reguliere onderwijs (lichamelijke of verstandelijke beperkingen).

Dat onze methode zijn vruchten afwerpt, blijkt ook uit de regelmatige rapportages van het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ). De lessen worden keer op keer met een 'goed' tot 'zeer goed' beoordeeld.

.

Geen niveaugroepen

Ieder kind krijgt in zijn/haar eigen tempo het zwemmen aangeleerd. Hierdoor kunnen verschillende niveau's in een lesgroep. In één lesgroep kunnen dus bijvoorbeeld twee kinderen uit hetzelfde gezin les krijgen.

Het Leerlingvolgsysteem

Als ouder wilt u graag inzicht hebben in de vorderingen van uw kind. Uiteraard bent u altijd welkom om dit aan onze leerkrachten te vragen. Hiernaast maken wij voor al onze leerlingen een account aan in ons leerlingvolgsysteem. Met dit systeem kunt u en uw kind op een leuke en ongedwongen wijze de verrichtingen via het internet volgen. De leerkrachten vullen na iedere lessen de vorderingen in. Hiernaast wordt het behalen van bepaalde mijlpalen op een leuke en speelse wijze bekendgemaakt.

Het ABC-programma

Ieder kind zal worden opgeleid conform de eisen van het A, B en het C diploma van het Nationaal Platform Zwembaden. Onderdeel van het A-diploma is het watervrij maken en het aanleren van de basis-zwemtechnieken. Het B-programma richt zich op het verder uitbouwen van deze zwemtechnieken en het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Het C-diploma is bedoeld voor het verder uitdiepen van de ademhaling bij de borstcrawl, orientatie onder water en het aanleren van de basistechnieken van het reddend- en wedstrijdzwemmen. De specifieke vereisten voor het Zwem A-B-C kunt u op de website van het NPZ-NRZ bekijken.
Sinds kort kan er ook voor zwemvaardigheid gezwommen worden.

zwemcollege-lisse-zwembadfoto

Het Zwemcollege Lisse benadrukt dat het A, B en C diploma geen garantie bieden dat uw kind in het geval hij/zij onverwachts te water komt zich zelfstandig in veiligheid kan brengen. Zonder begeleiding is uw kind onvoldoende voorbereid op het zelfstandig zwemmen in voornamelijk drukke recreatieve zwemgelegenheden of de zee. Voor de veiligheid van het kind raden wij aan te allen tijde uw kinderen het volledige A-B-C-programma te laten doorlopen.

Het diplomazwemmen

Het is een bewuste keuze om het zwemonderwijs in een kleiner zwembad aan te bieden. De examenvereisten van het Nederlands Platform Zwembaden vereisen echter dat het diplomazwemmen plaatsvindt in een '25-meterbad'. Wij hebben ervoor gekozen de examens in zwembad 'De Waterkanten' te Lisse te laten plaatsvinden. Voor het examen wordt éénmaal in dit zwembad geoefend. De ervaring leert dat dit voldoende is om te gewennen aan dit grotere zwembad. U kunt op de volgende link drukken voor een impressie van het afzwemmen (link).

Vertrouwenspersoon NOC*NSF 0900 202 5590
Adres: Meer en Duin 9
Postcode: 2163 HA Lisse
Telefoon: 0252 422966
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright ©
Zwemcollege Lisse | Hoofddorp

Vertrouwenspersoon NOC*NSF | 0900 202 5590
  • Contact & Locaties
  • Vacatures
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Algemene voorwaarden
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.