Meer en Duin 9 | 0628805499 | info@zwemcollegelisse.nl

Het zwemonderwijs

Missie en visie

Zwemcollege Lisse wil de beste zwemschool van Nederland worden en wil voor kinderen in de regio Bollenstreek en de Haarlemmermeer dé expert zijn op het gebied van maatwerk zwemonderwijs en alle kinderen een levenslang zwemplezier bieden. We willen kinderen en ouders daarom de hoogst mogelijke kwaliteit zwemonderwijs geven en zo de ogen van ouders en kinderen openen voor de vele mogelijkheden die de Nederlandse watercultuur biedt voor zowel kind als ouders.

Dit doen wij door maatwerk zwemles te bieden op basis van het karakter van het kind. Uitgangspunt is om kinderen met plezier zwemvaardig te maken, het zelfvertrouwen van het kind te vergroten en ouder en kind te enthousiasmeren voor de mogelijkheden binnen de Nederlandse zwemcultuur tijdens de lessen, zodat er mooie aansluiting is voor de zweminteresses van het kind voor nu en in de toekomst.

We hebben kwaliteit, betrokkenheid, passie, inlevingsvermogen en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan.

Het zwemonderwijs

De zweminstructeurs van Zwemcollege Lisse vinden het belangrijk dat ieder kind op jonge leeftijd goed leert zwemmen. Ten eerste vanwege de veiligheid van de kinderen, ten tweede vanwege de vitale bijdrage die zwemmen levert aan de ontwikkeling van hun lichaam en geest. Bovendien is op jonge leeftijd goed leren zwemmen een vereiste voor een levenslang zwemplezier.

Zwemles op maat
De wijze waarop wij het zwemonderwijs aanbieden, is afhankelijk van het karakter van uw kind. Een 'standaardaanpak' kennen wij niet, geen enkel kind is immers 'standaard'. Het zwemonderwijs vindt dan ook plaats in kleine groepjes (maximaal vijf leerlingen) of op individuele basis.

Plezier van uw kind

Door onze individuele aanpak kan het zwemmen op een betere en vooral leukere manier worden aangeleerd. Wij geven les aan alle kinderen, ook aan hen die om wat voor reden dan ook moeite hebben met het reguliere onderwijs (denk hierbij aan lichamelijke of verstandelijke beperkingen).

Geen niveaugroepen

Zwemcollege Lisse gebruikt geen vaste niveau lesgroepen. Ieder kind krijgt in zijn/haar eigen tempo het zwemmen aangeleerd. Dat betekent ook dat kinderen van verschillende groepen in één lesgroep kunnen zitten. Wij kunnen op deze manier zwemles geven doordat we uitsluitend met kleine groepen werken. De verschillende niveaus binnen dezelfde groep, maken het ook mogelijk dat in één lesgroep twee kinderen uit hetzelfde gezin zwemles krijgen.

Het Leerlingvolgsysteem

Als ouder wil je graag inzicht hebben in de vorderingen van je kind. Uiteraard ben je altijd welkom om dit aan onze zweminstructeurs te vragen. Hiernaast maken wij voor al onze leerlingen een account aan in ons leerlingvolgsysteem. Met dit systeem kunnen jij en jouw kind op een leuke en ongedwongen wijze de verrichtingen volgen. De leerkrachten vullen na iedere les de vorderingen in. Daarnaast wordt het behalen van bepaalde mijlpalen op een leuke en speelse wijze bekendgemaakt.


Vertrouwenspersoon NOC*NSF 0900 202 5590
Adres: Meer en Duin 9
Postcode: 2163 HA Lisse
Telefoon: 06 28 80 54 99
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright ©
Zwemcollege Lisse | Hoofddorp

Vertrouwenspersoon NOC*NSF | 0900 202 5590
  • Contact & Locaties
  • Vacatures
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Algemene voorwaarden
  • Huisregels
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.